Käsitöölaat juba sel laupäeval!

Juba 17. aastat tulevad inimesed erinevast paigust augusti eelviimasel laupäeval kokku Vanamõisa käsitöölaadale, mis toimub sel aastal 17. augustil. Kohaliku laadakultuuri arendamine ja au sees hoidmine toob kohale ligi 300 kauplejat ja külastajaid üle Eesti.

Vanamõisa Käsitöölaat on koguperesündmus, mille päevaprogrammis leidub põnevaid tegevusi igaühele – külastada saab käsitöölaata, Eesti väiketootjad pakuvad oma talu- ja mahekaupa Eesti Toidu Telgis, oma tänav on tänavatoidu sõpradele ning talvise sibulavaru saab soetada Sibulatänavalt. Olemas on nii beebitelk beebidele ja nende vanematele. Pääste-ja militaaralal toimub sel aastal Põhja-Eesti Päästekeskuse ja Saku Priitahtlike Pritsimeeste eestvedamisel  lausa kolm demonstratsioonesinemist.

Juba neljandat aastat toimub ürituse raames ka BBQ Festival ning Eesti Meistrivõistlused BBQ Meistritiitlile. Kohal on Eesti BBQ tippvôistkonnad ja sel aastal osaleb rekordiliselt 7 välisvôistkonda. Festival annab grillihuvilistele võimaluse omavahel rinda pista ja laadakülalistele võimaluse näha ja kogeda erinevaid grillimise ja BBQ töövõtteid. Ka külastaja saab omaltpoolt sõna sekka öelda „Rahva lemmiku“ valimisel.

Väljas on ka Saue valla kogukonnatelk, kuhu on oodatud kõik Saue vallakad ja nende sõbrad – nii oma vallarahva kaubatänavale kui vabalaval toimuvatele muusika hetkedele kaasa elama.

Terve päeva jooksul on meeleolukas programm täiskasvanutele ja lastealal oma programm ja mängud lastele. Õhtusel Suvelõpukontserdil astuvad lavale vägeva showga 2 Quick Start ja “Rahvabänd 2018” võitja Nedsaja Küla Bänd

Uuendused laadal

Sellel aastal avame esmakordselt pilootprojektina Vanamõisa käsitöölaadal Eesti Disaini ala. Lisaks Eesti käsitöömeistritele soovime meie külastajatele tutvustada ka häid ja andekaid Eesti disainereid ja nende loomingut.

Esmakordselt on meil avatud ka Aiandusala, kus kaubeldakse valdavalt aia ja taimedega seotud kaupadega.