Eesti toidu alalt leiab värvikireva toidukultuuri

EESTI TOIDU ALA

Eesti Toidu Ala peamine idee ja eesmärk on tutvustada Eesti parimaid tegijaid selles valdkonnas, aidata kaasa Eesti talutoidu ja mahekauba levikule ning tuua kohalik tooraine tarbijale lähemale. 

Esmakordselt on meil avatud ka BBQ TOIDUALA, kus grillihuvilised saavad kohapeal maiustada maitsva grilllihaga. Grillihõrgutisi leiab Dreamfire kohvikust ja Santa Maria foodtrackist

 

TÄNAVATOIDU TÄNAV

Tänavatoidu Tänavale ootame põnevaid maitseelamusi pakkuvaid tänavatoitlustajaid.

Paljudele meist võib veel tänavatoit seostuda bensiinijaamade hotdogide või „burksiputkadega“, kuid tegelikult on tänavatoidu maailm värvikirev ja põnev, see on olnud üheks alustalaks kokakunsti arengus ning väärib ka Eestimaal suuremat tähelepanu. Tänavatoidu põhireegel on lihtne – see valmib kiiresti, on tervislik ning seda on tänaval või õuetingimustes lihtne süüa ja ta on maitsev. Sinna alla kuuluvad kõik salatid, wrapid, tortillad jne.

Toit  sisaldab kindlasti värskeid komponente ja soovitatavalt kastet.  Serveerimiseks kasutatakse palju tooteid, mida saab ära süüa. Näiteks serveeritakse paellat või salatit tortilla peale, mille inimene saab  vajadusel koos salatiga  kokku keerata ja ära süüa. Igati mugav (pole vaja nuga kahvlit) ja keskkonnasõbralik (prügi vähe).

 

 

SIBULATÄNAV

BBQ FESTIVAL

Festival annab grillihuvilistele võimaluse omavahel rinda pista ja laadakülalistele võimaluse näha ja kogeda erinevaid grillimise ja BBQ töövõtteid. Kohapeal jagatakse nippe ja antakse näpunäiteid kuidas valmib parim BBQ ribi ja saslõkk.  Festivali külastaja saab omaltpoolt sõna sekka öelda „Rahva lemmiku“ valimisel, andes hääle oma lemmik võistkonna poolt. Kogu üritust saadab meeldiv melu ja õhus lendlev  hõrgutav lõhn viib tahestahtmata mõtte koduaeda grilli juurde, et kõik nähtu kodus järgi proovida.

Esmakordselt on lihaküpsetushuvilistel võimalik osaleda BBQ Festivali raames toimuval Grilligrupi meistrivõistlustel, kus tähelepanu on vaid ühel lihal – ribil. Sarnaselt põhivõistlustlusega on ühe liha küpsetajatel võimalik püstitada oma võistlustelk ja võistelda kõige parema liha küpsetaja tiitlile.