Esmakordselt toimub Vanamõisa käsitöölaada  ja BBQ Festivali raames 14.-16. augustil Vanamõisa vabaõhukeskuses (Vabaõhukeskuse tee 20, Vanamõisa küla, Saue vald) Saue, Saku, Harku ja Kiili valla ühine kogukonna- ja ettevõtlusseminar koos messitelgiga. Väikeettevõtjatele ja kogukondade esindajatele toimub 14. augustil seminari- ja koolituspäev ning 16. augustil on võimalik tutvustada oma tegevust või müüa oma tooteid ühises messitelgis, kus on võimalus ka esitlusteks messilaval

BBQ Festivali raames toimub 16. augustil kõigile hobigrillijatele võistlus Kogukonna grillmeister 2025, kus selguvad nelja valla piirkonna parimad grillmeistrid.

Projekt viiakse ellu Nelja Valla Kogu Leader meetme toel ning eesmärk on võimestada teadmiseid ettevõtluse arendamisest, luua ettevõtjate ja kogukondade vahel soodne pinnas koostööks, omavaheliseks suhtluseks ja kogemuste jagamiseks. Osalemine on tasuta, va seminari lõunasöök 14. augustil.

Neljapäev 14.08 Seminari ja koolituspäev

Nelja valla ühine kogukonna- ja ettevõtlusseminar.

Toimumiskoht: Messitelk Päeva modereerib Katrin Krause.

Igast vallast saab osaleda maksimaalselt 40 osalejat.

[ninja_form id=2]

Koolituspäeva kava

9.00-9.30 Kogunemine
9.30-11.00 Hommik Peep Vainuga! Peep on Muutuse rännakute teejuht, autor ja õpetaja, investor ja ettevõtja.
11.00-12.20 Mida olulist peab juht teadma ja oskama kaasaegses ning muutuvas keskkonnas
Koolitaja Kristo Krumm
Liikumispaus
12.30-13.30 Kogemuslugu Haapsalust: Haapsalu pereettevõtte lugu Old Hapsal Hotel rajajad ja Daire ja Veiko Kaup. Old Hapsal Hotel ei ole pelgalt majutus Haapsalus, vaid elamuse looja, mis
sündis unistusest pakkuda personaalset ja kvaliteetset teenust.
13.30-14.30 LÕUNASÖÖK (ettetellimisel ja tasuline)
Pakume kohapealset toitlustust Grillitalu BBQ meistrite poolt. Pakkumises on toitev supp,
kaks põhirooga ja mõnus dessert. Menüüd näeb siit ja koodiga KAJA on iga toit Teile 2€ soodsam. Sooduskupongi on võimalik kasutada ettetellimiseks kuni 07.08.2025. Toitu valides avaneb samuti valik lisanditele, mis on tasuta.
Lisaks on võimalik juurde tellida pandinõud ning ka see valik on nähtav, kui klikite toidu peal.
14.30-15.15 Paneeldiskussioon „Ettevõtlus ja koostöö võimalused Saue, Harku, Saku ja Kiili valla
ettevõtjatega“. Igast vallast palume paneelil osalema kaks ettevõtjat.
15.15-16.15 Tiina Kuuleri kogemuslugu. Tiina räägib avameelselt ja praktiliselt oma teekonnast ning toob kuulajateni mitmeid uudseid, aga väikeettevõtja jaoks realistlikke turundusvõtteid. Koos kuulajatega küsib ta: „Kas ja kuidas saab väikese luksustoote või elamuse muuta inimestele väärtuslikuks ka siis, kui nende ostueelarves on ruumi vaid kõige hädapärasematele kuludele?“ Tiina on endine ajakirjanik, kes on oma karjääris teinud kannapöörde ning tegutseb nüüd edukalt
ettevõtja, veinitootja, koolitaja ja turismitalunikuna.
16.15-17.00 Külalisjuht.ee kogemuslugu, kuidas kaasata ettevõttesse oma ala eksperte ja tuua
organisatsiooni uusi ideid. Külalisjuht OÜ on tegutsenud aastast 2020 ning ettevõtte loojad
Liina Kukk, Liina Kähri ja Piret Viherpuu on uudse töövormiga aidanud väga paljusid Eesti
ettevõtteid toiduainetööstustes, logistikas, raamatupidamises, meditsiinis, puidutööstuses jpt valdkondades.

Esinejad

Peep Vain on Muutuse rännakute teejuht, autor ja õpetaja, investor ja ettevõtja. Loe lähemalt

Kristol on mitmekordne kõrgharidus füüsika, majanduse ja politoloogia vallas – ta on lõpetanud Audentese Ülikooli magistrikraadiga ärijuhtimise valdkonnas, Tallinna Tehnikaülikooli rahvusvahelise ärikorralduse erialal ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi magistrikraadiga politoloogia erialal.

Ettevõtjana on ta tegutsenud aastast 1996 ja koolitajana alates aastast 2005. Kristo on ettevõtjana ehitanud üles 10 ettevõtet, sh taastanud ja taaskäivitanud kaks hüdroelektrijaama. Praktilised teadmised ja kogemused finantsjuhtimise valdkonnas pärinevad töökogemusest Sampo Pangas, kus tema vastutada oli säästmis-ja investeerimistoodete turundus.

Viimased 20 aastat on Kristo töötanud koolitaja ning õppejõuna erinevates Eesti ülikoolides majanduse, finantsjuhtimise ja ettevõtluse lektorina. Selle aja jooksul on Kristo aidanud oma koolitustega tuhandetel alustavatel ettevõtjatel oma äri käima lükata. Täna on ta ametis Tallinna Tehnikaülikoolis. 

Mitmete ettevõtete edukas käivitamine on andnud Kristole tugeva praktilise kogemuse ettevõtjana selle täies ilus ja valus. Kuigi Kristo valdab ettevõtluses kõiki võtmeteemasid, on ta viimastel aastatel spetsialiseerunud just finantsnõustamisele ja -koolitustele.

Me usume, et pereettevõttes peitub eriline jõud – see, kuidas ühiselt unistame, tegutseme ja loome, peegeldub igas Old Hapsal Hoteli detailis. Meie, Daire ja Veiko, oleme tandemina tegutsevad ettevõtjad – üks meist hoiab hotelli igapäevast elu ja köögi loomingut õigel kursil, teine vastutab tehniliste lahenduste ja arenduste eest.

Meie igapäevane töö põhineb teadlikul ressursside juhtimisel – olgu selleks aeg, inimesed või tooraine –, sest just nii sünnib kasumlik ja kestlik ettevõtlus. Iga päev toob meile 100% toredaid külalisi, kelle jaoks tahame luua koduse ja meeldejääva kogemuse – olgu see inspireeriv vestlus aias, hoolikalt valmistatud hommikusöök või eriline õhtusöök hubasel verandal.

Me usume, et isiklik panus ja südamega tehtud töö loovad väärtust, mida külalised hindavad ja mis jääb meelde. Meie jaoks on oluline tuua Haapsallu uusi ja erilisi võimalusi – seda teeme koostöös kohalike koostööpartneritega, jagades ühist väärtust ja rõõmu.
Old Hapsal Hotel on koht, kus suured ideed saavad teoks, ja meie igapäevane tegevus on täidetud rõõmu, loomingulisuse ja hoolivusega. Meie lugu on lihtne – pere, külalislahkus ja südamega tehtud töö, mis jõuab iga külalise südamesse….

Tiina Kuuler on endine ajakirjanik, kes on oma karjääris teinud kannapöörde ning tegutseb nüüd edukalt ettevõtja, veinitootja, koolitaja ja turismitalunikuna. Ta juhib Valgejõe Veinivilla nimelist väikest, ent omanäolist ettevõtet, kus valmivad Eesti marjadest ja puuviljadest käsitööna tehtud veinid ning kus ellu ärkavad elamuslikud talugurmee õhtusöögid ja interaktiivne veiniorienteerumine.

Selles loengus räägib ta avameelselt ja praktiliselt oma teekonnast ning toob kuulajateni mitmeid uudseid, aga väikeettevõtja jaoks realistlikke turundusvõtteid. Juttu tuleb näiteks virtuaaldegustatsioonidest – nutikast lahendusest, mis aitas kriisiajal säilitada kliendisuhteid ja kasvatada usaldust ka siis, kui uksed olid kinni.

Koos kuulajatega küsib ta:
„Kas ja kuidas saab väikese luksustoote või elamuse muuta inimestele väärtuslikuks ka siis, kui nende ostueelarves on ruumi vaid kõige hädapärasematele kuludele?“

See tund on mõeldud kõigile, kes tunnevad, et klassikalised müügikanalid enam ei tööta, ja otsivad ausaid, tööle hakanud näiteid, kuidas siiski edasi liikuda – mõtestatult, inimlikult ja loominguliselt.


Külalisjuht OÜ on tegutsenud aastast 2020 ning ettevõtte loojad Liina Kukk, Liina Kähri ja Piret Viherpuu on uudse töövormiga aidanud väga paljusid Eesti ettevõtteid toiduainetööstustes, logistikas, raamatupidamises, meditsiinis, puidutööstuses jpt valdkondades.

Külalisjuhtimine on uudne ja paindlik juhtimisvorm, mis aitab ettevõttel palgata külalisjuhi või ajutise juhi, et tuua organisatsiooni uusi ideid ja värskeid turunduslikke vaatenurki, leida abikäsi eriprojektide ellu viimisel ja hoida kokku püsikuludelt, sest külalisjuht tuleb ettevõttesse kindla projekti ellu viimiseks ning täpselt määratletud ajaperioodiks.

Lähem info külalisjuhi teenuste kohta leiab külalisjuht.ee

Messitelk 16.august

Messitelgis saab müüa ja tutvustada oma tooteid või teenuseid. Messitelgis osalemine on Saku, Harku, Saue ja Kiili valla ettevõtjatele ja vabaõhendustele tasuta.

Nelja valla messitelk on avatud 16.augustil kell 9.30-17.00

Vajalik on registreeruda, täites alloleva registreerimisvormi. Kohtade arv on piiratud.

Messialad on jagatud nelja valla vahel:
Saue vald – ühist ala koordineerib Anna-Maria Uulmaa, kontakt: anniuulma@gmail.com, 58 415316
Harku vald –  ühist ala koordineerib Heret Annus, kontakt: heret.annus@gmail.com, 50 60462
Kiili vald – ühist ala koordineerib Heret Annus, kontakt: heret.annus@gmail.com, 50 60462
Saku vald

Mooduli suurus 3x3m, soovitatavalt võiks oma valla osalejatega kokku leppida ala kasutuse
määratud moodulite osas ühiselt.

*15.augustil kell 15.00-20.00 registreerunud ettevõtjate ja vabaühenduste paigutamine messitelki.

 

[ninja_form id=3]

Messitelgi programm, 16.august

Nelja valla messitelk on avatud kell 9.30-17.00 Päeva moderaator on Rene Kiis.
Messilaval kell 10.00-15.30 Saue, Saku, Harku ja Kiili ettevõtete ja Eesti parimate lihameistrite esitlused:

10.00 Festivali avasõnad

10:10 -10.30 Wikmani lihade esitlus

10.30-11.00 BBQ Festivali  võistkondade esitlemine

11.00 -11.30 Nelja valla (Saue, Saku, Kiili, Harku) ettevõtjate esitlused

11.55 BBQ  võistlustööde hindamine BBQ festivali alal – kana

12.10-12.25 Maitsete maailm läbi ühiskokkamiste, kuidas maitsed mõjutavad meie igapäevaelu. Kaja ja Veljo Tammsalu 

12.25 BBQ  võistlustööde hindamine BBQ festivali alal – ribi

12.40 Dreamfire meeskond, erinevad valmistus- ja kasutusviisid grill- ja BBQ ahjudel. Mitmekordsed Eesti Meistrid BBQ-s

12.55 BBQ  võistlustööde hindamine BBQ festivali alal – sea aba

13.10-13.25 jätkab Dreamfire meeskond

13.25 BBQ  võistlustööde hindamine BBQ festivali alal – brisket

13.40 Nelja valla (Saue, Saku, Kiili, Harku) ettevõtjate esitlused

13.55 BBQ  võistlustööde hindamine BBQ festivali alal – fantaasia

14.10-14.25 Nelja valla (Saue, Saku, Kiili, Harku) ettevõtjate esitlused

14.25 BBQ  võistlustööde hindamine BBQ festivali alal – Kogukonna-  ja Grilligruppi tiimid

Kogukonna Grillmeister 2025

Esmakordselt on Nelja valla lihaküpsetushuvilistel võimalik osaleda BBQ Festivali raames toimuval Kogukonna Grillmeister 2025, kus tähelepanu on vaid ühel lihal – ribil.
Sarnaselt põhivõistlustlusega on ühe liha küpsetajatel võimalik püstitada oma võistlustelk ja võistelda kõige parema liha küpsetaja tiitlile.
Ühe liha küpsetamise võistlus on mõeldud eelkõige lihaküpsetamise võistlustel enda proovilepanekuks. See võimaldab BBQ-maailmas esimesi samme tegevatel küpsetajatel
keskenduda ühele lihale ning proovida, kas võistlusolukorras tuleb välja sama hea liha, kui koduaias, mida kõik sõbrad kiidavad.
Võistlustöid hinnatakse rahvusvahelistele reeglitele kohaselt (KCBS) ning hindajateks KCBS hindajad.
Toimumisaeg ja koht: 16. augustil Vanamõisa Vabaõhukeskus, Saue vald
Reeglid: Grilligrupi meistrivõistluste reeglid ja regulatsioonid ribi küpsetamises 2025
Osalustasu: Nelja valla võistkondadele on võistlus tasuta
Tingimused: Sisaldab võistlusplatsi (suurusega 4×6 m) + võistlustoormeks 2 plaati ribi.

Registreerimise tähtaeg14. august 2025

Võistluste ajakava 16. augustil:

kell 7.00-9.00 tiimidele võistlustoorme väljastamine, soovi korral saab toorme kätte ka eelmisel õhtul
kell 14.30 võistlustöö esitamine kohtunikele
kell 16.00 autasustamine suurel laval
Tiimid peavad võistlusplatsil kohal olema hiljemalt 16. augustil kell 9 hommikul, kuna hiljem ei ole võimalik autoga võistlusalale siseneda. Tiimid võivad võistluspaika kohale tulla ka 15. augusti õhtul, et see aegsasti üles sättida ja hommikuks valmis olla.
Küpsetusahju rent ja koolitus
Võistlejatel on võimalik küpsetusahju ka rentida, kui endal ei ole sobivat ahju või on selle transportimine keeruline. Dreamfire küpsetusahjusid rendib Edelgran OÜ. Dreamfire Comfy rent võistlusperioodiks maksab 50 eurot, vaata lähemalt dreamfiregrill.com.
Et ahju enne võistlust tundma õppida, siis on võimalik võtta ühendust Grillitaluga ja kokku leppida koolitus.

Sündmust veavad eest Katrin Krause ja Kaja Tammsalu
Täiendav info: katrin@kodukyla.ee, tel 5270732
Korraldajal on õigus teha programmis muudatusi.

Scroll to Top