BBQ Festivalil selgusid Eesti parimad šašlõkimeistrid!

Vanamõisa Käsitöölaada raames selgitati Eesti Meistrid BBQ-s. Eesti Meistriks tuli Türi Pritsumehed ja teise koha saavutas BBQ Symphony ning kolmas oli Faeton`tiim. Türi Pritsumehed olid ka BBQ Festivali Parimad Šašlõkimeitrid ning Maitsvama kastme autorid. Kiireim grillisüütaja oli BBQ Symphony ning Rahva Lemmikuks valiti UQ bbq&grill.

„Konkurents oli tihe, võistlus oli hästi korraldatud, kohtunikud olid professionaalsed“, ütles Pritsumeeste kapten Arvi Pitelkov. Võistluste kohtunik Raivo Vokk kiitis huvitavaid üllatuslikke maitseid ja peakohtunik Rene Kiis lisas: „Võistluse tase oli kõrge – esmakordselt Eestis tegime rahvusvahelise Kansas City BBQ Society poolt tunnustatud võistluse, millest võtsid osa nii kodu- kui välismaal kõrgelt hinnatud võistkonnad. Barbecue eripäraks on see, et road valmivad ainult puit-, söe- või graanulküttega ahjudes.“

BBQ Festivali ja Käsitöölaata külastas üle 10 000 inimese. Festival andis grillihuvilistele võimaluse omavahel rinda pista ning laadakülalistele maitsta hõrgutisi. Kogu üritust saatis mõnus melu ja vaba õhkkond ning külastajal on võimalus kõik kohapeal nähtu ja kuuldu kodus järele proovida. BBQ Festivali päevajuhiks oli Emil Rutiku.

Eesti Meistrivõistlusi korraldab BBQ Festival koostöös Eesti Barbecue Assotsiatsiooniga.